Кошик порожній

Червоний 155.55 183.00
-15%
0 +
Синій 233.75 275.00
-15%
0 +
Чорний 233.75 275.00
-15%
0 +
З яловичиною 38.25 45.00
-15%
0 +
З куркою 38.25 45.00
-15%
0 +
12 Октября 2018

Історія виникнення кормів для тварин

Як багато хто з нас пам'ятають, корм для тварин раніше складався виключно зі здобичі. До того, як собаки стали одомашнені в середині 1800-х років, вони, в основному, жили на вулиці і їли сире м'ясо або недоїдки зі столу. Тільки після Промислової Революції, багатший клас населення став приручати тварин, і це ставило їх на порядок вище за статусом, ніж «простолюдинів».


Розгляньмо, як почалася комерційна індустрія кормів для домашніх тварин.

1800-ті: ранні роки

Перший комерційний корм для домашніх тварин у світі був розроблений в 1860 році електриком Джеймсом Спратт. Після поїздки з Огайо в Сполучене Королівство Великобританії, щоб продати громовідводи, Спратт помітив собак уздовж берегів річок в Північному Лондоні, які харчувалися залишками їжі і крекерами, що залишилися після моряків. У цій простій їжі було багато борошна, солей і води, і електрик зауважив, що їжа для собак повинна бути більш збалансованою. Таким чином, Спратт залишив свою професію і створив перший у світі бісквіт для собак.
Spratt's Meat Fibrine Dog Cakes, як вони називалися, містили суміш пшениці, овочів, буряка, і сушених несолоних желатиноподібних шматочків Прері-яловичини (цікаво, що Спратт залишався, як відомо, «вірний» своїм конкретним джерелам м'яса протягом усього життя). Цей корм для собак був дорогим (за ціною як цілий день роботи рядового трудяги), але Спратт орієнтувався на «англійських джентльменів», які могли дозволити собі більш високу ціну.

Незважаючи на високу вартість і відсутність прозорості щодо джерела м'яса, Спратт презентував бісквіти в якості основного джерела їжі собак.

Після запуску американських операцій в США в 1870-х роках Спратт використовував агресивну рекламну стратегію: він почав орієнтуватися на власників здорових домашніх тварин і учасників шоу собак і викупив цілу обкладинку першого журналу American Kennel Club в січні 1889 року.
У просуванні свого продукту він звернувся до кількох старих друзів (читайте: багаті, англійські джентльмени) за відгуками, які рекламують переваги собачих тістечок Spratt. Американську громадськість це зачепило, і вона швидко обміняла звичайну їжу, якою вони годували своїх вихованців, на печива Спратта. Крім того, він вперше розробив концепцію «етапів життя тварин» з відповідними продуктами для кожної окремої стадії. Звучить знайомо, чи не так?

1900-ті: новий ринок

До початку 1900-х років все більше людей звертали увагу на комерційний ринок кормів для тварин.
Консервований корм став найпопулярнішим варіантом на полицях після Ken-L Ration, першого консервованого корму для собак в Сполучених Штатах, який був випущений в 1922 році.
З консервованого м'яса (яке було ретельно продано як «худе, червоне м'ясо» і було описано дрібними літерами на дні упаковки), консерви були позначені печаттю державницького утвердження і мали 90% частки ринку, а вже до 1941 року консерви були настільки успішними, що виробники розводили коней тільки для виготовлення корму і вбивали 50000 з них в рік.

Але коли олово і м'ясо були в дефіциті під час Другої світової війни, а корм для тварин був класифікований як «несуттєвий», виробники повинні були проявити творчий підхід. Поєднання цих невизнаних «штампів» і відтоку любителів тварин, які були в люті від кількості вбитих коней, надало виробникам чудову можливість представити новий, революційний продукт в індустрії кормів.

Кілька великих гравців приєдналися до гонки за новим, більш «стійким» на полиці продуктом. У 1950-х роках General Mills придбав бізнес компанії Спратта в США, а компанія Ralston Purina почала експериментувати з машинами, які вони використовували для сухих сніданків Chex, щоб створити більш смачний корм для собак.
У 1956 році перший сухий шматочок був отриманий за допомогою процесу, званого екструзією. Тісто готується під високим тиском і високою температурою перед тим, як його екструдують (або штовхають) через машину для висікання і формують невеликі форми, які ми визнаємо сьогодні як шматочки.

Використання екструзії для комерційного виробництва шматочків набирало обертів протягом 1960-х і 1970-х років, оскільки компанії використовували цю технологію для створення нових смаків і сортів. До 1980-му році Pet's Pet Nutrition впровадила рецепт корми для різних захворювань (наприклад, ниркова або печінкова недостатність).

2000-ті роки - сьогодні: наступна межа

Сьогодні компанії з виробництва кормів для тварин, як і раніше випускають кубики шляхом екструзії, оскільки це полегшує гнучкість і контроль щільності, а так само кращу пастеризацію.

Важливо пам'ятати, що вибір виключно якісних і натуральних кормів для тварин - запорука здоров'я Вашого улюбленого вихованця. В інтернет магазині Зооуголок Ви зможете придбати корм для кішки, корм для собаки Advanced, корм Brekkies і інші з гарантією якості і за приємною ціною!