Кошик порожній

Мультивітамін,кокос,мед 47.60 56.00
-15%
0 +
Фрукт,горіх,кокос 46.75 55.00
-15%
0 +
Фрукти 96.90 114.00
-15%
0 +
Фрукти 96.90 114.00
-15%
0 +
Фрукти 96.90 114.00
-15%
0 +
Фрукти 96.90 114.00
-15%
0 +
13 Ноября 2018

Як привчити кошеня до лотку


1. Купуйте простий туалет для кошеняти. Найпростіші туалети, як правило, найбільш приємні кішці. Простий лоток зі свіжим, чистим наповнювачем, є найпривабливішим середовищем  для того, щоб займатися своєю справою. Якщо у вас є складний автоматичний туалет для кота, він може бути страшним для малюка. Знову-таки, складні туалети, особливо з кришками, допоможуть зберегти порядок  і затруднять вхід і вихід тварини, і абсолютно не підходять для привчання кошеня.

2. Помістіть кошеня в лоток. Для того, щоб кішка захотіла випорожнюватися в лоток, необхідно ласкаво, але наполегливо показувати їй місце туалету. Деякі ветеринари рекомендують перші дні сидіти біля кошеня, гладити його, ніжно з ним розмовляти, хвалити, а також «допомогти» загребти пісок, щоб нагадати йому про природний інстинкт.

3. Помістіть лоток в тихому місці, бажано в кутку кімнати. Це ідеальне місце, так як кошеня відчуває себе вразливим, ходячи в туалет на відкритих просторах, а стіни з обох сторін дають йому захист. Крім того, ні в якому разі не розміщуйте туалет для кішки поряд з пральною машиною або будь-яким предметом, який створює шум. Якщо пральна машинка почне, наприклад, цикл віджиму, то кошеня злякається і буде боятися свого лотка в майбутньому.

4. Регулярно очищайте лоток. Ніщо не повинно заважати кошеняті увійти в свій лоток. Основна причина, чому кішки починають «ходити» в недозволених місцях - це недоступність її туалету для використання. До лотку може бути складно дістатися, Ви переставляєте лоток в інше місце або його давно не прибирали.
Туалет коту необхідно міняти щодня. Якщо запах з лотка не подобається Вам, він здається жахливим і кошеняті. Пам'ятайте про це.

5. Використовуйте наповнювач одного виду на постійній основі. Зміна наповнювача може змусити кошеня розгубитися. В ідеалі використовувати деревний наповнювач без запаху, щоб максимально наблизити малюка до навколишнього середовища.
Уникайте ароматизованих наповнювачів. Вони можуть здаватися приємними Вам, але для котів, у яких більш розвинений нюх, запах може бути відразливим. Використовуйте достатню кількість наповнювача, адже кішка не хоче ставати лапками у власну сечу.

6. Категорично не рекомендуємо розміщувати в лоток для кота ще щось, крім наповнювача. Не намагайся заманити тварину, кладучи в туалет іграшки, ласощі тощо. Кішкам не подобається їсти або грати біля туалету, тим більше їх це заплутає.

Головне - це любов і терпіння до малюка. Щоб прискорити процес звикання кошеня до туалету, можна зробити наступне: додайте трохи котячої м'яти в лоток - це зацікавить його; поставте туалет для кота в темряву - тварина повинна відчувати себе в самотності; спочатку поекспериментуйте з різними видами наповнювачів.